Minecraft: La Comarca

La Comarca és la segona sèrie del canal en la què s’ofereix un acostament més avançat a la construcció amb el Minecraft. En aquesta sèrie emprenem el repte de construir una comarca, amb diferents pobles i viles, cadascun amb les seves particularitats i un sistema de connexió i desplaçament entre els diferents nuclis de la sèrie.

La idea original és desenvolupar diferents entorns, tenint en compte diferents aspectes de la organització social i la nostra cultura, per a la creació de zones, pobles i edificis que reprodueixen, en la mesura del possible, les característiques reals de les nostres comarques.

Reproducció de tipus d’edificis funcionals als pobles, organització dels mètodes de producció d’aliments, supervivència col·lectiva i individual, etc. Tot això amb un to didàctic i educatiu per a transmetre les habilitats i competències necessàries als docents per a ser capaços d’adaptar móns a les necessitats pròpies o crear-ne de nous personalitzats i en funció d’uns objectius pedagògics concrets.

Alhora, “La Comarca” és una sèrie que seguirà l’evolució del videojoc Minecraft, saltant a la darrera versió del joc en el moment de la seva publicació i incorporant no només les noves possibilitats creatives, sinó també els passos tècnics necessaris per a adaptar mons ja existents a les darreres versions del joc.

Minecraft és un videojoc en constant evolució i que incorpora noves funcionalitats, paisatges, entorns, elements, blocs, animals, etc. en cada nova versió. Donat aquest fet és molt important aprendre, també, quins són els passos necessaris per a fer el salt entre versions.


LLISTA DE CAPÍTOLS

 • Capítol 1: “Els inicis”
 • Capítol 2: “Construint la primera base”
 • Capítol 3: “Casa Acabada i primer corral”
 • Capítol 4: “El Camí a l’infern”
 • Capítol 5: “Encanteris i Fortalesa Infernal”
 • Capítol 6: “Exploració i recerca de l’END”
 • Capítol 7: “El Drac de l’End”
 • Capítol 8: “Les Ciutats de l’END”
 • Capítol 9: “Esquelets Abismals i el Wither”
 • Capítol 10: “Far i Magatzem”
 • Capítol 11: “Interior Magatzem”
 • Capítol 12: “Exploració Aquàtica”
 • Capítol 13: “Construint el Poble”

Capítol 1: “Els Inicis”

Amb aquest capítol comencem la tercera i definitiva sèrie de Minecraft educatiu al canal. En aquest cas una sèrie més avançada, en la que ja no atendrem als factors més bàsics, però en la que experimentarem el joc des d’un punt de vista més realista, tal com ho faria un jugador estàndard. Recorrerem la història del minecraft, les diferents dimensions que ens ofereix i tots els aspectes més avançats


Capítol 2: “Construint la primera base”

Després de molt voltar trobem una zona adient per als nostres interessos. Comencem a explorar-la i a donar forma a la primera base de la sèrie. Avancem en la construcció del refugi plantejant una vivenda àmplia i prou gran com per a ser-nos útil durant uns quants capítols. Aquesta base serà el primer dels escenaris que desenvoluparem al llarg de la sèrie, definint camins, camps i corrals així com alguns edificis de “serveis”.


Capítol 3: “Casa Acabada i primer corral”

En aquest tercer capitol de la Comarca presentem la casa ja acabada i iniciem el procés cap a l’autosuficiència amb la construcció dels primers corrals. Primer pas necessari per a aconseguir una base inicial que ens permeti disposar dels recursos necessaris per a la supervivència


Capítol 4: “El Camí a l’infern”

En aquest capítol de La Comarca, avancem en la resolució del lore del joc, començant a preparar la visita a l’infern. Creem una zona per a encantar, fem el manteniment bàsic dels nostres corrals i cultius, i decorem la zona del portal a l’infern.


Capítol 5: “Encanteris i Fortalesa Infernal”

En aquest capítol de la Comarca, preparem l’equip per anar a l’infern i lluitar a la fortalesa infernal. Encantem les armes, a la nostra taula d’encanteris i anem a la fortalesa infernal a aconseguir vares flamejants. Un pas més en el coneixement i la resolució del “lore” del joc.


Capítol 6: “Exploració i recerca de l’END”

En aquest capítol de la Comarca anem a la recerca del portal a l’END. Per a fer-ho anem a buscar perles d’ender, requisit indispensable per a trobar la fortalesa de l’end. Alhora explorem una mica la zona propera a la base principal.


Capítol 7: “El Drac de l’End”

En aquest capítol de La Comarca finalment anem a matar el Drac. L’últim monstre del joc que ens donarà accés a les ciutats de l’End, on podrem trobar objectes exclusius que no s’ofereixen en lloc més del món del minecraft.


Capítol 8: “Les Ciutats de l’END”

En aquest capítol, després de derrotar al drac, visitem les ciutats de l’END. Ciutats on podem trobar diferents blocs i productes interessants, sobretot les èlitres que ens permetran volar pel món del Minecraft.


Capítol 9: “Esquelets Abismals i el Wither”

En aquest capítol anem a matar l’últim monstre del joc: El Wither, procés clau per a poder construir un far que ens doni poders especials! Per a fer-ho, anem a l’infern a aconseguir calaveres d’esquelets abismals i comencem a preparar el magatzem de la base.


Capítol 10: “Far i Magatzem”

En aquest capítol de La Comarca, després de matar al wither construim el nostre Far per a tenir altes capacitats d’excavació. Alhora comencem la construcció de la nostra cova-magatzem, un espai imprescindible per a tenir els nostres recursos endreçats. A més a més ens servirà per a explicar a crear entorns orgànics amb l’ús dels blocs del Minecraft.


Capítol 11: “Interior Magatzem”

En aquest capítol acabem el magatzem-cova amb la decoració interior. Afegim diferents textures i elements naturals per a complementar la decoració. Alhora, modifiquem i adaptem l’entrada de la cova per a aconseguir el look que busquem.


Capítol 12: “Exploració Aquàtica”

En aquest capítol anem a explorar les noves zones del Minecraft, els tresors amagats, els vaixells enfonsats i tot un seguit de noves modificacions del joc. Trobem un mapa del tresor amagat i anem a buscar-lo!


Capítol 13: “Construint el Poble”

En aquest capítol expliquem la planificació de tota la zona del poble: les cases, els edificis d’oficis, els camps, corrals, etc. I comencem a construir el mercat, zona central per a l’arribada i distribució de mercaderies al poble.